Nieuwe subsidie Europese Commissie voor NIFP

Op 20 juni 2020 heeft de Europese Commissie laten weten opnieuw een tweejarige subsidie toe te kennen voor NIFP onderzoek.

Met de vorige tweejarige subsidie is een Europese Database van veroordeelde Terroristen (EDT) ontwikkeld. Ook werden 800 Europese justitiƫle professionals getraind in de VERA-2R. Dit is een risicoanalyse-instrument voor gewelddadig extremisme.

Verbetering van risicoanalyse en risicomanagement van gewelddadig extremisme en terrorisme

In het nieuwe project, VERA-PRO2EU, gaat het NIFP samenwerken met de Belgische NCTV (OCAD) en Belgische DJI (DGEPI), en drie Europese reclasseringsorganisaties uit Nederland, Belgiƫ en Zweden. Men gaat aan de slag met de doorontwikkeling van de EDT, de validatie van de VERA-2R en het onderzoeken van de kwaliteit van risicorapportages van vier Europese lidstaten. De resultaten van deze activiteiten worden gepubliceerd. Doel van het project is een verbetering van risicoanalyse en risicomanagement van gewelddadig extremisme en terrorisme in Nederland en Europa, in detentie en daarbuiten. Het zal ook leiden tot een meer gerichte VERA-2R training van Europese en Nederlandse professionals.

Contact

Contactpersoon: Nils Duits, psychiater, projectleider (n.duits@dji.minjus.nl)