Nieuwsberichten

25 Nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht

Vul hier een zoekterm in waarop u wilt zoeken. Er wordt standaard gezocht op elk woord dat met de zoekterm begint. Zoek op fiets en u krijgt zoekresultaten met fiets maar ook met fietsbel. Zoek op een exact woord of zinsdeel met behulp van aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: "fiets". U krijgt zoekresultaten met fiets maar niet met fietsbel.

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ.

Sorteren op: Datum / Relevantie / Alfabet

Gevolgen coronavirus voor de activiteiten van het NIFP

Ook voor het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie hebben de maatregelen in het kader van het coronavirus gevolgen. Het uitgangspunt van het NIFP is onze activiteiten zo veel als mogelijk doorgang te laten vinden, met inachtneming van de richtlijnen en adviezen van de rijksoverheid en het RIVM.

Nieuwsbericht | 26-03-2020

Eerst veiligheid dan de zorg

Tijdschrift De Psycholoog interviewde oud-Pieter Baan Centrum directeur Joost Harkink over zijn tijd bij de psychiatrische observatiekliniek.

Nieuwsbericht | 09-03-2020

Video nu.nl over Pieter Baan Centrum

Op de nieuwssite nu.nl is een korte video gepubliceerd over het Pieter Baan Centrum.

Nieuwsbericht | 09-03-2020

Vacature medisch adviseur

Het NIFP is op zoek naar een medisch adviseur.

05-03-2020

Podcast psychiater Pieter Baan Centrum

In de serie 'Het kan je buurman zijn' van de EO is een podcast te horen van een psychiater van het Pieter Baan Centrum. Zij vertelt over haar werk in de psychiatrische observatiekliniek.

Nieuwsbericht | 02-03-2020

NIFP op het voorjaarscongres NVvP 2020

Tijdens het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, een jaarlijks congres voor psychiaters, verzorgt het NIFP drie workshops.

12-02-2020

Vacature directeur Pieter Baan Centrum

Het Pieter Baan Centrum is een psychiatrische observatiekliniek waar verdachten van ernstige misdrijven worden onderzocht. We zijn op zoek naar een nieuwe directeur van de kliniek.

Nieuwsbericht | 16-12-2019

Ter observatie opgenomen over 70 jaar Pieter Baan Centrum

Onlangs is het boek ‘Ter observatie opgenomen. Pieter Baan Centrum 1949-2019’ verschenen. In het boek wordt de geschiedenis van de psychiatrische observatiekliniek het Pieter Baan Centrum (PBC) beschreven. Ook wordt de ontwikkeling het gedragskundige onderzoek in het PBC geanalyseerd.

Nieuwsbericht | 13-11-2019

Vertrek directeur Pieter Baan Centrum

Joost Harkink, directeur van het Pieter Baan Centrum (PBC), verlaat de organisatie per eind dit jaar. Het PBC is onderdeel van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Joost Harkink heeft 6,5 jaar voor het PBC gewerkt. Hij was daarvoor al geruime tijd verbonden aan het NIFP.

Nieuwsbericht | 07-11-2019

NIFP zoekt tandheelkundig adviseur

Het NIFP is op zoek naar een tandheelkundig adviseur. Olav, een van de, vertelt over zijn werk in een ongebruikelijke omgeving.

Nieuwsbericht | 30-10-2019