Nieuwsberichten

43 Nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht

Vul hier een zoekterm in waarop u wilt zoeken. Er wordt standaard gezocht op elk woord dat met de zoekterm begint. Zoek op fiets en u krijgt zoekresultaten met fiets maar ook met fietsbel. Zoek op een exact woord of zinsdeel met behulp van aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: "fiets". U krijgt zoekresultaten met fiets maar niet met fietsbel.

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ.

Sorteren op: Datum / Relevantie / Alfabet

Video over werk NIFP psychiater

In deze video laat NIFP psychiater Younes zien wat het werk van een psychiater bij deze organisatie inhoudt, en waarom dit een uitdaging voor hem vormt als psychiater.

Nieuwsbericht | Video | 18-04-2019

Start opleiding pro Justitia rapporteur in oktober

In oktober start de jaarlijkse NIFP opleiding voor pro Justitia rapporteur. Voor beginnende en ervaren pro Justitia Rapporteurs biedt de opleiding een gedegen scholing op het gebied van gedragsdeskundig onderzoek en rapportage in straf- en familierechtelijk kader.

Nieuwsbericht | 09-04-2019

De PBC psychiater in beeld

Het NIFP zoekt regelmatig psychiaters voor het Pieter Baan Centrum. In deze video neemt psychiater Lilian je mee door haar werkdag bij deze psychiatrische observatiekliniek.

Nieuwsbericht | Video | 21-03-2019

Het werk van een forensisch psychiater

Theo Bakkum is psychiater bij het NIFP. In dit blog vertelt hij waarom het werk als forensisch psychiater hem zo boeit en wat het belang er van is.

Nieuwsbericht | 18-03-2019

De zin en onzin van hersenscans bij verdachten in het Pieter Baan Centrum

'Phineas Gage was een Amerikaanse spoorwegarbeider die in 1848 bij de aanleg van een spoorweg een arbeidsongeval kreeg. Een ijzeren staaf doorboorde de voorkant van zijn hersenen. Na het ongeval was de persoonlijkheid van Gage opmerkelijk veranderd. Waar hij voordien een rustig en sociaal aangepast persoon was geweest, vertoonde hij nu onaangepast, antisociaal gedrag.' Maaike Kempes, hoofd Wetenschap & Opleidingen van het NIFP, vertelt over de zin en onzin van hersenscans bij onderzoek naar verdachten in het Pieter Baan Centrum.

Nieuwsbericht | 07-03-2019

Groepsleider Pieter Baan Centrum blogt over haar werk

Denise Hagedoorn is groepsleidster in het Pieter Baan Centrum. In haar blog vertelt ze over haar werk in deze psychiatrische observatiekliniek.

Nieuwsbericht | 06-03-2019

Wat doet het NIFP eigenlijk

De meeste mensen kennen het Pieter Baan Centrum wel. Deze observatiekliniek valt onder het NIFP. Maar dat NIFP, wat doet men daar eigenlijk? Deze vraag beantwoordt algemeen directeur Michel Groothuizen in zijn blog.

Nieuwsbericht | 04-03-2019

Speciale weigerafdeling PBC voorzichtig succesvol volgens het WODC

Bij weigerende verdachten die in de speciaal daarvoor opgerichte Unit 3 afdeling van het Pieter Baan Centrum (PBC) intensiever worden geobserveerd, komt een hogere onderzoeksopbrengst tot stand. Dit blijkt uit onderzoek van het WODC naar weigerende observandi.

Nieuwsbericht | 21-02-2019

Opleiding basispsycholoog justitiele inrichtingen

Het NIFP start een tweejarig werk- en leertraject voor gz-psychologen in justitiƫle inrichtingen.

Nieuwsbericht | 24-01-2019

Directeur zorg en behandeling een uitdagende functie voor een psychiater

Het NIFP zoekt een directeur Zorg en Behandeling voor het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Zwolle. Barbara Buis bekleedt deze functie sinds 2 jaar bij JC Zaanstad. Volgens Barbara biedt de functie een uitdaging voor iedere psychiater die op managementniveau iets tastbaars wil bijdragen aan de zorg voor patiƫnten in het PPC.

Nieuwsbericht | 19-12-2018