Nieuwsberichten

43 Nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht

Vul hier een zoekterm in waarop u wilt zoeken. Er wordt standaard gezocht op elk woord dat met de zoekterm begint. Zoek op fiets en u krijgt zoekresultaten met fiets maar ook met fietsbel. Zoek op een exact woord of zinsdeel met behulp van aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: "fiets". U krijgt zoekresultaten met fiets maar niet met fietsbel.

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ.

Sorteren op: Datum / Relevantie / Alfabet

Artikel Volkskrant over oud Pieter Baan Centrum in Utrecht

Op 13 december 2018 verscheen in de Volkskrant een artikel en fotoreportage over het oude Pieter Baan Centrum in Utrecht. Fleur Wiersma fotografeerde het inmiddels verlaten pand. Journaliste Charlotte Huisman interviewde oudgediende André Groenewegen over de 30 jaar waarin hij werkzaam was als bewaarder in het Pieter Baan Centrum.

Nieuwsbericht | 17-12-2018

Gezocht hoofd medische administratie

De medische administratie is het kloppend hart van de vijf ambulante diensten van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. De locatie Zuid-Holland is op zoek naar een hoofd medische administratie.

Nieuwsbericht | 10-12-2018

Laatste stageplaats PBC

Er is per 1 april 2019 nog één stageplaats forensische psychiatrie beschikbaar bij het Pieter Baan Centrum (PBC). Het gaat om een unieke keuzestage van een jaar bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP).

Nieuwsbericht | 07-11-2018

Artikel bruikbaarheid weigerrapporten voor de rechter

Merel Prinsen, hoofd juridische zaken in het PBC en portefeuillehouder rapportage, heeft onlangs een artikel gepubliceerd in het tijdschrift voor rechtspraak en straftoemeting. De titel is 'Weigerrapportage in het Pieter Baan Centrum en de bruikbaarheid voor de rechter'.

Nieuwsbericht | 01-11-2018

Dagboek van een psychiater door Theo Bakkum

NIFP psychiater Theo Bakkum heeft voor de website De jonge psychiater een blog geschreven over zijn werk.

Nieuwsbericht | 31-10-2018

Pieter Baan Centrum in Almere officieel geopend

Op 8 oktober 2018 is het nieuwe Pieter Baan Centrum in Almere officieel geopend in aanwezigheid van minister Dekker voor Rechtsbescherming.

Nieuwsbericht | 08-10-2018

Omroep Flevoland maakt serie over Pieter Baan Centrum

In het kader van de verhuizing van het Pieter Baan Centrum naar Almere heeft omroep Flevoland een 5-delige serie gemaakt over de forensisch psychiatrische observatiekliniek. De afleveringen worden uitgezonden van 1 tot en met 5 oktober en zijn te zien op de website www.omroepflevoland.nl.

Nieuwsbericht | 01-10-2018

NIFP zoekt directeur Zorg en Behandeling

Het NIFP zoekt een directeur Zorg en Behandeling voor het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Zwolle.

Nieuwsbericht | 27-09-2018

Vacature beleidsmedewerker

Het NIFP heeft een vacature voor een beleidsmedewerker.

Nieuwsbericht | 25-09-2018

Pieter Baan Centrum verhuist naar Almere

Na bijna 70 jaar in Utrecht verhuist de forensisch psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum per 10 september 2018 naar Almere.

Nieuwsbericht | 06-09-2018