Nieuwsberichten

46 Nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht

Vul hier een zoekterm in waarop u wilt zoeken. Er wordt standaard gezocht op elk woord dat met de zoekterm begint. Zoek op fiets en u krijgt zoekresultaten met fiets maar ook met fietsbel. Zoek op een exact woord of zinsdeel met behulp van aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: "fiets". U krijgt zoekresultaten met fiets maar niet met fietsbel.

Vul hier een begin- en einddatum in op de volgende manier: DD-MM-JJJJ.

Sorteren op: Datum / Relevantie / Alfabet

Speciale weigerafdeling PBC voorzichtig succesvol volgens het WODC

Bij weigerende verdachten die in de speciaal daarvoor opgerichte Unit 3 afdeling van het Pieter Baan Centrum (PBC) intensiever worden geobserveerd, komt een hogere onderzoeksopbrengst tot stand. Dit blijkt uit onderzoek van het WODC naar weigerende observandi.

Nieuwsbericht | 21-02-2019

Opleiding basispsycholoog justitiele inrichtingen

Het NIFP start een tweejarig werk- en leertraject voor gz-psychologen in justitiële inrichtingen.

Nieuwsbericht | 24-01-2019

Directeur zorg en behandeling een uitdagende functie voor een psychiater

Het NIFP zoekt een directeur Zorg en Behandeling voor het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) in Zwolle. Barbara Buis bekleedt deze functie sinds 2 jaar bij JC Zaanstad. Volgens Barbara biedt de functie een uitdaging voor iedere psychiater die op managementniveau iets tastbaars wil bijdragen aan de zorg voor patiënten in het PPC.

Nieuwsbericht | 19-12-2018

Artikel Volkskrant over oud Pieter Baan Centrum in Utrecht

Op 13 december 2018 verscheen in de Volkskrant een artikel en fotoreportage over het oude Pieter Baan Centrum in Utrecht. Fleur Wiersma fotografeerde het inmiddels verlaten pand. Journaliste Charlotte Huisman interviewde oudgediende André Groenewegen over de 30 jaar waarin hij werkzaam was als bewaarder in het Pieter Baan Centrum.

Nieuwsbericht | 17-12-2018

Gezocht hoofd medische administratie

De medische administratie is het kloppend hart van de vijf ambulante diensten van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. De locatie Zuid-Holland is op zoek naar een hoofd medische administratie.

Nieuwsbericht | 10-12-2018

Laatste stageplaats PBC

Er is per 1 april 2019 nog één stageplaats forensische psychiatrie beschikbaar bij het Pieter Baan Centrum (PBC). Het gaat om een unieke keuzestage van een jaar bij het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP).

Nieuwsbericht | 07-11-2018

Artikel bruikbaarheid weigerrapporten voor de rechter

Merel Prinsen, hoofd juridische zaken in het PBC en portefeuillehouder rapportage, heeft onlangs een artikel gepubliceerd in het tijdschrift voor rechtspraak en straftoemeting. De titel is 'Weigerrapportage in het Pieter Baan Centrum en de bruikbaarheid voor de rechter'.

Nieuwsbericht | 01-11-2018

Dagboek van een psychiater door Theo Bakkum

NIFP psychiater Theo Bakkum heeft voor de website De jonge psychiater een blog geschreven over zijn werk.

Nieuwsbericht | 31-10-2018

Pieter Baan Centrum in Almere officieel geopend

Op 8 oktober 2018 is het nieuwe Pieter Baan Centrum in Almere officieel geopend in aanwezigheid van minister Dekker voor Rechtsbescherming.

Nieuwsbericht | 08-10-2018

Omroep Flevoland maakt serie over Pieter Baan Centrum

In het kader van de verhuizing van het Pieter Baan Centrum naar Almere heeft omroep Flevoland een 5-delige serie gemaakt over de forensisch psychiatrische observatiekliniek. De afleveringen worden uitgezonden van 1 tot en met 5 oktober en zijn te zien op de website www.omroepflevoland.nl.

Nieuwsbericht | 01-10-2018