Opleiding Supervisor

Supervisoren die betrokken zijn bij de opleiding pro Justitia Rapporteur dragen bij aan de verhoging van de kwaliteit van pro Justitia rapportages.

Dit doen zij door de pro Justitia rapportages van hun supervisanten van feedback te voorzien. In de opleiding Supervisor leren ervaren rapporteurs hoe zij de supervisie en praktijkopleiding van startende rapporteurs kunnen vormgeven.

Supervisoren in opleiding krijgen minimaal 10 dagdelen les over de verschillende aspecten van het superviseren door professionals van binnen en buiten het NIFP. Daarnaast krijgen zij 2 supervisanten toegewezen uit de opleiding pro Justitia Rapporteur die zij over 5 rapportages superviseren.

Toelating

De opleiding is toegankelijk voor pro Justitia Rapporteurs met minimaal 5 jaar rapportage-ervaring.

Daarnaast gelden dezelfde (BIG) eisen als voor de opleiding pro Justitia Rapporteur en strekt klinische behandelervaring in de forensische setting tot aanbeveling. Supervisoren in opleiding dienen te zijn opgenomen in het NRGD.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door de NVvP. Voor de FGzPt telt de opleiding voor de niet nascholing gebonden studie-uren.

Meer informatie

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of zich inschrijven? Neem dan contact met ons op via e-mail: opleidingen.nifp@dji.minjus.nl.